29 Ocak 2014 Çarşamba

TORBA PALETLEME ROBOTU ÇUVAL PALETLEME ROBOTU

TARA Robotik Otomasyonun uzmanlık alanlarından biri de robotik çuval, robotik torba paletleme otomasyonudur. Özellikle geliştirmiş olduğu özel torba taşıma robot eli, çuval taşıma robot eli ile ütülenmiş ürünler palete çok nizami bir şekilde dizilmektedir. Bu nizami dizilim ile müşterilerimiz, kendi müşterilerine çok düzgün paletler göndermektedir ve marka imajı açısından en iyi yere oturmaktadırlar. Çuval paletleme robotu torba paletleme robotu olarak TARA Robotik Otomasyon dünyanın en hızlı paletleme robotu olan ABB robotu ve FANUC  robotu kullanmaktadır. Tozlu, pis, ağır şartlarda çalışmak için özel olarak geliştirilmiş bu robotlarla 25 kg bir torba ya çuvalı saatte 900 adete kadar palete dizebilmektedir.
 
Paletleme Makineleri (palletizer) Yerine Neden Robot Kullanmalıyım?
 
Müşterilerimiz tarafından en çok sorulan bu soruya şöyle cevap vermek isteriz:
  •  Paletleme Makineleri ( palletizer ) fabrika içerisinde çok yer kaplar. Oysa torba paletleme robotu çuval paletleme robotu oturduğu alan çok küçük bir alandır.
  •  Paletleme Makineleri (palletizer) üzerinden çok fazla mekanik ekipman içerir. Karmaşık yapıları yüzünden çok sık arza verebilirler ve elektrik-hava sarfiyatları yüksektir. Oysa torba paletleme robotu çuval paletleme robotu servo motorla yapılmış kompakt ve basit aletlerdir. Arıza vermezler elektrik-hava sarfiyatları çok düşüktür.
  •  Paletleme Makineleri (palletizer) kullanımı zordur ürün değiştirmek bilgi ve zaman ister. Oysa torba paletleme robotu çuval paletleme robotu  kullanımı çok kolaydır. Ürün değiştirmek yalnızca 5 dakikadır.
  •  Paletleme Makineleri (palletizer) fabrika içerisinde yerini değiştirmek kolay değildir. Oysa torba paletleme robotu çuval paletleme robotu  yerini çok kolay bir şekilde değiştirebilir istediğiniz yere hiç bir yardım almadan taşıyabilirsiniz.
  •  Paletleme Makineleri (palletizer) aynı anda tek bir palete torba çuval paletleyebilir; oysa torba paletleme robotu çuval paletleme robotu  aynı anda  4 - 5 adet palete kadar torba paletleyebilir.
  •  Ayrıca robot kullanmak demek teknolojiyi yakından takip eden yenilikçi firma olmak demektir. Firma imajı ve reklamı açısından robotik paletleme çok daha avantajlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder