14 Ağustos 2014 Perşembe

Çuval Paletleme Robotu

Tara Robotik Otomasyon tarafından gerçekleştirilen bu sistemde iki adet ABB IRB 460 tipi yüksek hız paletleme robotu kullanılmıştır. Her robot iki ayrı hattan gelen çuvallar kendi paletine dizmektedir. Bu sistem ile toplamda 4 adet hat 2 robot ile beslenmektedir. Böylece toplamda  2  vardiyada 12 kişiden tasarruf etmek mümkün olmuştur. Robotların kapasitesi 2 ayrı hattı aynı anda besleyecek şekilde ayarlanmıştır. Sistemin üstünlüklerinden kısaca bahsetmemiz gerekirse:
 
  1.  Sistemde bulunan aynı el değişik tip ve şekildeki çuvalları aynı anda taşıyabilmektedir.
  2. Sistemde bulunan el çuvallara hem üstten baskı yapmakta hem de yandan baskı yapmaktadır. Böylelikle ütüleme işlemi gerçekleştirmektedir.
  3. Yüksek hızlı çuval paletleme robotu ile 2 hat tek bir robot ile kolaylıkla beslenmektedir.
  4. Çuval paletleme sistemi güvenlik bariyerleri ile çevrilmiş olup palet değişimleri sırasında operatörün güvenliği alınmıştır.
  5. Çuval palatleme sisteminde Tara Robotiğin özel olarak geliştirdiği yazılım ile operatör çuval tipini kolaylıkla robot el terminalinden seçmektedir. Ürün değiştirmek oldukça kolaydır.
  6. Çuval dizilimleri oldukça iyidir. Bu sayede müşterinize oldukça nizami dizilmiş paletler yollayabilirsiniz.
  7. Ayrıca robotlar imalat sektöründe ki son teknoloji ürünlerdir. Dolayısıyla firma imajını olumlu yönde etkileyen nadir ürünlerdir.
Yatırımın geri dönüş süresi 1.5 - 2 yıl kadar olmaktadır. Bu süre sürekli çalışan firmalar için biraz daha kısa olabilmektedir. Özellikle işçi sağlığı için de tehlike arz eden bu tarz ağır yük kaldırma ve palete dizme sistemlerinde Tara Robotik Otomasyon Türkiye de en çok referansa sahip olan robotik otomasyon firmasıdır. Akılcı, fiyat-kalite oranı makul sorunsuz sistemler için lütfen bizimle irtibata geçiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder