2 Aralık 2015 Çarşamba

Damacana Viyol Paletleme Robotu

Damacana Viyol Paletleme De Paletleme Robotu
Damacana Viyol Paletleme De Peletleme Robotu
19 L Policarbon Damacana Viyol Paletleme Viyol De Paletleme Robotu 

Tara Robotik Otomasyon tarafından yeni devreye alınan bu damacana viyol paletleme ve damacana de paletleme sisteminde 2 adet ABB marka robot kullanılmıştır. Hattın hızı saatte 3000 adet \ damacana olacak şekilde tasarlanan sistemde bir robotumuz bayilerden viyol üzerinde gelen boş damacanaları de paletleme yani palet boşaltma yaparak damacana yıkama ve dolum makinasına gönderirken ; diğer robotumuz dolum makinasında dolan damacanaları viyol üzerine paletleme yapmaktadır. Senkron olarak çalışan iki robotumuzdan boş olan damacanaları taşıyan robotumuz, aynı zamanda ara ve alt viyollerde boşaldıkça dolu damacana taşıyan robotumuza aktarmaktadır. Böylece ful otomatik olarak çalışan hattın verimliliği oldukça artmaktadır. Damacana Palet Bozma ve Paletleme Robotu olarak adlandırdığımız bu sistemin başlıca avantajlarını saymamız gerekirse:
  • Genellikle 4 sıra viyol üzerine dizilen 20 kg ağırlığındaki damacanalarını tüm gün boyunca taşımak gerçekten işçi arkadaşlarımız için zor bir iştir. Özellikle uzun süre boyunca bu hatlarda çalışan işçiler uzun vadede bel ve boyun hastalıklarına maruz kalmaktadırlar. Ancak Damacana Paletleme Robotu kullanımında bu gibi insan sağlığını olumsuz etkileyen durumlar tamamiyle ortadan kalkmaktadır.
  • Özellikle bu gibi saatte en az 800 adet damacananın çıktığı hatların sonunda, dolum makinesinin hem girişine hem de çıkışına bir grup çalışan yerleştirmek gerekmektedir. Ayrıca özellikle çıkışın sonuna çalışan işçileri dinlendirmek için de bir grup işçi daha istihdam etmek gerektiğinden bu hatları çalıştırmak oldukça maliyetli bir yapı almaktadır. Oysa  Damacana Palet Bozma ve Paletleme Sistemi ile bu iş oldukça düşük maliyetlerle yapılmaktadır. Kurmuş olduğumuz çoğu sistemin geri dönüş süresi saatte ürettiği damacana adedine bağlı olarak 2 yada 3 yıl gibi kısa bir süreyi almıştır. 
  • Özellikle gıda sekteründe el değmeden imalat sözü giderek önemini arttırmaktadır. Bu bağlamda damacanalar bayiden geldikten sonra yıkanıp, dolana ve tekrar paletlenene kadar hiç el değmeden işlem görmüş olacaktır. 
  • Günümüz teknolojisinin eriştiği bu son durumda otomatik damacana paletleme robotu imalat teknlojisinin ulaştığı son noktadır. Hem firma imajı hem de şirket reklamı açısında da robot sizlere beklediğinizden fazlasını kazandıracaktır.
Tara Robotik Otomasyon Damacana Paletleme Robotu
Damacana Palet Bozma ve Paletleme Robotu
Tara Robotik Otomasyon olarak günden güne gelişen ve büyüyen bir firmayız. Müşteri odaklı yapmış olduğumuz çalışmalarımız 7/24 vermiş olduğumuz servis hizmetimizle birlikte hızlı büyümemize devam etmekteyiz. Kurmuş olduğumuz viyol paletleme sistemlerimiz yanında Prostack Rack ahşap palet üzerinede paletleme yapan Damacana rack paletleme robotumuz, damacana prostack paletleme robotlarımızda mevcuttur. Damacana Prostack Rack paletleme sistemlerimizde yine iki adet ABB marka robot bulunmaktadır ancak bu sefer damacana Prostack Rack boşaltan robotumuz, boş Prostack ve Rack fiziksel büyüklüğünden dolayı taşımamaktadır. Bunun yerine Prostack veya Rack konveyörler aracılığı ile dolu robota kadar taşınmaktadır. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda dilerlerse bu ara trasfer sırasında Prostack Rack yıkamada yapabilmekteyiz. 

Daha fazlası ve ücretsiz keşif için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Sizleri ziyaret etmek yada sizleri tesislerimizde ağırlamak isteriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder