11 Eylül 2014 Perşembe

Damacana Paletleme Robotu

damacana paletleme otomasyonu
Tara Robotik Otomasyon tarafından gerçekleştirilen damacana paletleme sisteminde, insanlar için çok zor ve zahmetli olan 19 litrelik damacananalar  robotlar tarafından palete dizilmektedir. Tek bir damacana paletleme robotu ile 1400 adet damacana \ saatlik bir hat kurulabileceği gibi çift damacana paletleme robotu ile 2200 adet damaca \ saatlik hatlarda rahatlıkla kurulabilmektedir. Tara Robotik Otomasyon tarafından devreye alınan sistemde robotlar hem boş damacanaları dolum hattına göndermekte hem de dolumdan çıkan damacanaları palete dizmektedir. Ayrıca bu işlem sırasında ki alt taban viyolü ile ara viyoller yine robot tarafından taşınarak paletleme işlemi devam etmektedir. Tasarlanan ve devreye alınan bu otomasyon ile  yatırımcısının geri dönüş süresi oldukça kısalmaktadır. Tamamıyla güvenlik çiti ile çevrilen sistemde iş güvenliği önlemleri alınmıştır. Aşağıda ki görselde devreye alınan damacana paletleme ve palet boşaltma yani depaletleme  hattının modellenmesi gözükmektedir. Sistemin çalışma mantığını kısaca anlatmamız gerekirse :
 
Damacana palet dizme robotu
  • Hatta 4 sıra toplamda 48 adet boş damacana forklift  yardımı ile verilir.
  • Yüksek hızlı damacana paletleme robotu bir seferde 6 adet boş damacanayı alarak dolum makinesine gönderir.
  • Dolumdan çıkan damacanalar Tara Robotik Otomasyon tarafından tasarlanan konveyör sistemi ile 3*2 olacak şekilde dizilir.
  • Yüksek hızlı damacana paletleme robotu bir seferde 6 adet dolu damacanayı alarak viyole dizer.
  • Daha sonra aynı işi bir kez daha yapar.
  • Yüksek hızlı damacana paletleme robotu ara viyolü taşıyan özel eli ile boş damacana konveyöründe bulunan viyolü alarak dolu damacana konveyörüne koyar ve üzerine damacanları dizmeye devam eder.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder