11 Mart 2015 Çarşamba

Sıcak Dövme Presi Robotu


sıcak dövme presi robotu
Sıcak Dövme Presi Otomasyonu
       Tara Robotik Otomasyon tarafından devreye alınan sıcak dövme presi otomasyonunda ABB marka yüksek hız pres besleme robotu kullanılmıştır. Yığınlar halinde forkliftle titreşim kazanına dökülen ürünler indüksiyon fırınına Tara Robotik tarafından özel olarak tasarlanan besleyici sistemle insan yardımı olmaksızın yüklenmektedir. İndüksiyon fırınından çıkan iş parçaları hattın sonuna konulan sıcaklık ölçer sensör ile soğuk yada aşırı sıcak gelmesi durumunda robot tarafından ayrıştırılmaktadır. Bu sayede her seferinde en uygun sıcaklıktaki ürün prese beslenmektedir. Bu durum hem verimliliği hemde kaliteyi arttırmaktadır. Mil olarak prese giren iş parçası çeki demiri olarak şekillendiğinden robotun elinde iki adet farklı gripper vardır ve farklı parmaklar tasarlanmıştır. Robot iş parçasını alırken ve yüklerken sıcak dövme presini en uygun şartlarda yağlamaktadır. Düzenli olarak yağlanan preste kalıp ömrü uzamakta ve iş parçasının kalitesi artmaktadır. 
tara robotik otomasyon
Sıcak Dövme Presi Yerleşim,

Sistemin Üstünlükleri Saymak Gerekirse:

  1. İş kazası olma olasılığı yüksek olan ve dikkat gerektiren sıcak dövme presi pres beseleme otomasyonları robotlarla kolaylıkla yapılabilmektedir.
  2. Sistemde bulunan ısı sensörü ile hep aynı aralıkta parçalar dövülmekte böylece kalite artmaktadır.
  3. Düzenli ve sıklıkla yağlanan kalıp ile kalıp ömürleri artmaktadır.
  4. İndüksiyona otomatik parça beseleme ve çıkan parçayı robotla prese besleme otomasyonu ile vardiyada 2 operatör toplamda 6 operatör başka işler yapabilmek için boşa çıkmıştır. Bu sayede sistemin geri dönüş süresi 1,5 - 2 yıl kadar kısa bir süre olmuştur.
  5. Sıcak dövme presi robotu ile bir parçanın çıkma süresi artık net olmuştur. Bu sayede artık temin süreleri verilirken sorun yaşanmayacaktır.


       Hızlıca büyüyen firmamız, rakiplerinizden geri kalmamanız ve son teknolojiyi sizin de sorunsuzca kullanabilmeniz için yetkin mühendis kadrosu ile ortak bir çalışma yapmaya hazırdır. Daha fazlası ve ücretsiz keşif için lütfen bizimle irtibata geçiniz... 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder