17 Haziran 2016 Cuma

Pirinç Bakliyat Torbası Paletleme Robotu

Pirinç torba otomatik paletleme robotu
Pirinç Torba Paletleme Robotu
Tara Robotik Otomasyon tarafından devreye alınan bu sistemde pirinç torbaları robot tarafından otomatik olarak palentlenmektedir. Yüksek hızlı ABB IRB 460 tipi paletleme  robotu kullandığımız bu sistemde robotlar otomatik olarak paletleme yapmaktadır. Yine Tara Robotik Otomasyon tarafından tasarlanan vakumlu el yapısı sayesinde değişik ölçülerde gruplanmış olan pirinç torbaları otomatik olarak palete dizilmektedir. Oldukça esnek bir yapıya sahip bu el yapısı ile ürün değiştirmek oldukça kolaydır. Ayrıca yine bu el ile ürünleri tam olarak nereye koyduğumuza emin olduğumuz için istiflenmiş olan paletlerin kalitesi oldukça yüksek olmaktadır. Sistemde 1 kg 2,5 kg 5 kg ve 10 kg lık pirinç torbaları aynı robot ile rahatlıkla otomatik olarak palete dizilebilmektedir. Pirinç torbalarının tipleri değiştikçe Tara Robotik tarafından özel olarak tasarlanmış yazılım programı ile operatör rahatlıkla bu tipleri seçebilmekte ve robotu yönlendirebilmektedir. Ayrıca sistemin etrafında 2 adet palet istasyonu olduğu için ürün değişimi sırasında robot zaman kaybetmemektedir.

Pirinç Bakliyat Torbalarının Robot Tarafından Paletlenmesinin Avantajları Nelerdir?

Pirinc Bakliyat torbası otomatik paletleme robotu
Pirinç Bakliyat Torbası Paletleme Robotu
  • Bütün gün özellikle sıcak havalarda palet üzerine pirinç torbasını paletlemek operatör için hiç kolay değildir. Bu işte çalışan işçi kardeşlerimiz yorulmakta ve işinden ayrılmak istemektedirler. Dolayısıyla bu işte çalışan isçi bulmak oldukça zordur. Buna karşın robotlar yorulmazlar, izin istemezler, işten kaytarmazlar. 
  • Özellikle gıda firmaları için el değmeden imalat çok önemli bir iştir. Temiz, hijyenik imalat olmazsa olmazdır. Bu bağlamda robot kullanmak temiz doğru bir imalat için çok gerekli ve önemlidir.
  • Ayrıca robotların bakım maliyeti çok düşüktür ve fabrika içerisinde kapladığı alan çok azdır.
  • Robotlar çok teknolojik aletler olduğu için marka imajı gereği reklam açısından da firmaya çok şey katan ekipmanlardır.
Pirinç Bakliyat Torba Paletleme Konusunda Doğru Tercih : Tara Robotik Otomasyon 

Tüm bu vermiş olduğum bilgilerin ışığı altında pirinç bakliyat torbası otomatik paletleme işi robotlar için çok kolay bir iştir. Ayrıca 3 vardiya hiç durmadan çalışan firmalar için geri dönüş süresi sadece 2 yıl kadardır. Servis ve bakım anlamında sürekli yanınızda olan Tara Robotik Otomasyonun ekibi olarak sizlerle de çalışmak isteriz. Sizde pirinç bakliyat torbası otomatik paletleme sistemi robotu düşünüyorsanız bizimle hızlıca irtibata geçebilirsiniz.
 
Ücretsiz keşif ve daha fazlası için lütfen bizi arayınız..! 
Emrah Hünerlitürkoğlu
Elo ve Hab Mühendisi
0544 620 80 05
 
                   Aşağıdaki videoda sistemin kurulum görüntülerini izleyebilirsiniz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder