14 Ağustos 2017 Pazartesi

Robotlu Panel Radyatör Paletleme Hattı

Robotlu Panel Radyatör Paletleme Hattı
Panel Radyatör Paletleme Hattı
      Tara Robotik Otomasyon tarafından 2 adet yüksek hızlı uzun kollu ABB IRB 660 marka robot kullanılarak devreye alınan bu sistemde kanveyörden gelen panel radyatörler otomatik olarak paletleme robotu kullanarak palete dizilmektedirler. Sistemde hattan çıkan panel radyatörlerin konveyörlerden geçerken barkodları okunmaktadır. Tara Robotik Otomasyon tarafından özel olarak geliştirilen yazılım bu barkod bilgisine göre öncelikle panel radyatörün hangi robot tarafından alınacağına karar vermektedir. Sonrasında palete nasıl ve kaç kat olarak dizileceğine karar vermektedir. Bu sayede hiçbir insan müdahalesi olmadan robotlarımız otomatik olarak değişik ölçüdeki panel radyatörleri palete dizmektedir. 

Pe ki Farklı Boyuttaki Paneller Nasıl Oluyor da Tek Bir Robot Eli İle Taşınabiliyor? 

Servo Kontrollü Ayarlı Robot Eli
   Bu sorunun cevabı yine Tara Robotik mühendisliğinde gizlidir. Hattan gelen ürünün barkod bilgisi robota ulaşmaktadır. Robot bu bilgiye göre elinde bulunan servo kontrollü yapı ile boyutunu otomatik olarak ayarlamakta ve ürünü palete dizmektedir. Bu sayede panel radyatör hattımız oldukça esnek bir hal almaktadır. Mevcut devreye aldığımız sistemde 900 mm kadar genişlikte ve 250 mm kadar yükseklikteki panel radyatörler rahatlıkla robotlar tarafından palete dizilmektedir. Ancak bu ölçüler şu an için kurulumunu yaptığımız müşterimiz için geçerli olan ölçülerdir ve sizin ölçülerinize göre rahatlıkla değiştirilebilir. 

Tüm Sistem Özel Olarak Geliştirdiğimiz Yazılımımız İle Kontrol Edilmektedir!

ABB IRB 660 Paletleme Robotu
  Paletleme robotlarımız özel olarak geliştirdiğimiz yazılımımız sayesinde tüm işlemlerini otomatik olarak yapmaktadır ve ayrıca firmanın istemiş olduğu geri bildirimleri de firmanın ERP sistemine kaydetmektedir. Bu şekilde robota gelen ve robotun gönderdiği tüm bilgiler kontrol altına alınmakta ve rahatlıkla işlenebilmektedir. Ayrıca operatörün bilgi ekranı da bu yazılım ile kontrol edilmektedir. Gün içerisinde hangi ürünler hattan geçmiş hangi ürünlerden kaç adet palete dizilmiş robot toplamda kaç saat çalışmış vb. gibi tüm bilgileri buradan kontrol edebildiğiniz gibi sisteme yeni bir özellik eklemek ya da yeni bir ürün tanıtmak isterseniz de bu ekranı rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Üstelik yazılımımız bizim tarafımızdan özel olarak geliştirildiği için Türkçedir ve rahatlıkla anlaşılabilir.   

Sizde operatörler için çok zor olan bu gibi ağır panel radyatörlerinizi paletlemek için otomasyona geçmek istiyorsanız zaman kaybetmeden bizlere irtibata geçebilirsiniz!!!

Ücretsiz keşif ve daha fazlası için lütfen HEMEN BİZİMLE İRTİBATA geçiniz.
Emrah Hünerlitürkoğlu
Elo ve Hab Mühendisi
0544 620 80 05

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder