12 Aralık 2017 Salı

Robotik Koli Paletleme Otomasyonu

abb koli paletleme robotu
Koli Paletleme Robotu
Tara Robotik Otomasyon tarafından devreye alınan bu sistemde hattan gelen karton koliler ABB IRB 460 marka yüksek hızlı paletleme için özel olarak geliştirilmiş olan robot kol ile alınarak müşterinin istediği dizilimde palete otomatik olarak dizilmektedir. Bu projede her bir kolinin ağırlığı 20 kg’dır ve hattın hızı dakikada 10 koli gelecek şekildedir. Bu gibi yüksek hız ve ağır işçilik gerektiren koli hatlarının sonunda robot kullanmak hem işçiler için çok büyük bir kolaylıktır hem de patronlar için çok karlı bir yatırımdır. Yüksek hızlı koli paletleme robotumuz koliyi Tara Robotik Otomasyon tarafından özel olarak imal edilmiş olan karton koli kaşıma eli gripper ile sıralama gruplama konveyöründen almaktadır. Sonrasında koliyi ahşap palet üstüne daha önceden belirlemiş olduğumuz patern doğrultusunda otomatik olarak dizmektedir. Karton koliyi alttan tutarak taşıyan yüksek hızlı paletleme robotumuz sayesinde bu zor ve zahmetli iş sorunsuzca yapılmaktadır. 

kutu paletleme robotu abb
Karton Koli Paletleme Robotu
Peki, karton koli paletleme hatlarında paletleme robotu kullanmanın avantajları nelerdir?
  • Yüksek hızlı karton koli paletleme robotu ile işçiler için taşıması çok ağır ve zor koliler rahatlıkla otomatik olarak paletlenebilir. 
  • Özellikle hat sonu çok hızlı olan projelerde koliler gruplanarak robot kol tarafından palete dizilebilir. Böylece hat sonunda 3 ya da 4 kişi ile palete dizilen koliler tek bir robot ile rahatlıkla palete dizilir. 
  • Karton koli paletleme robotları çok az yer kaplarlar ve küçük alanda çok fazla iş yaparlar
  • Koli paletleme robot kollarının yıllık bakım maliyetleri çok düşüktür ve arıza verme olasılıkları yok denecek kadar azdır. 
  • Karton koli paletleme robotları ile palet dizilim kaliteniz artık standartta binecektir. Böylece hep düzgün ve kaliteli bir dizilim elde etmiş olacaksınız.
  • Karton kolileriniz hep aynı hızda palete robot tarafından otomatik olarak dizileceği için artık müşterine doğru ve kesin termin verme şansınız olacaktır.  
  • Üstelik en az 2 vardiyada 2 kişi ile paletleme yapan bir firma için amortisman süresi maksimum 1,5 – 2 yıl kadardır.
koli paletleme sistemi
Koli Paletleme Robot Kol
Sizde diğer karlı yatırım yapan ve kazanan müşterilerimiz gibi koli paletleme için hat sonlarında otomatik koli paletleme robotu düşünebilirsiniz. Bu konu hakkında istediğiniz saatte yetkin mühendislerimiz sizleri hemen ziyaret edebilir yada siz istediğiniz bir zamanda bizlere ziyarete gelebilirsiniz. Birlikte hatlarınızı ve tesisinizi gezebilir sizlere en uygun sistemi belirleyebiliriz. 7/24 servis hizmeti ile yanınızda olan Tara Robotik Otomasyon hat sonu karton koli paletleme sistemlerinde akıllı ve karlı çözümleriyle yanınızda olmaya ve sizlere para kazandırmaya devam ediyor.
Ücretsiz keşif ve daha fazlası için lütfen  
BİZİMLE HEMEN İRTİBATA geçiniz.
Emrah Hünerlitürkoğlu
Elektronik Mühendisi
0544 620 80 05 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder