11 Ağustos 2015 Salı

0.5 ve 1.5 litre Pet su için Paletleme Robotu (One layer gripper)

     Tara Robotik Otomasyon tarafından özel olarak geliştirilen sistemde 0,5 litre ve 1,5 litre pet şişe sular konveyörler tarafından gruplanmaktadır. Gruplanan bu pet şişelerin bir sırası bir kerede özel robot eli ile alınarak palete dizilmektedir. Pet şişe taşıma robot eli özel yapısı sayesinde aynı anda gruplanmış 0.5 litre yada 1.5 litre pet şişeleri rahatlıkla paletlenmektedir. Servo motor ile çalışan robot eli  doğru konuma gelince robot tarafından açılmakta ve ürünler bırakılmaktadır. Ayrıca geliştirmiş olduğumuz özel pet şişe su taşıma eli palet üzerine ilk sıra kartonu da bırakabilmektedir ve ara kat separatörlerini de serebilmektedir. Sistemde ABB IRB 760 marka 450 kg taşıma kapasitesi olan özel paletleme robotu kullanılmıştır. Bu robot sayesinde sistem oldukça hızlı çalışmaktadır.  Yandaki resimde de gördüğünüz gibi robot oldukça esnektir. Robot kullanılmadan önce bu tarz operasyonlar paletizerlar ile yapılmaktaydı. 

Paletizer Yerine Robot Kullanmanın Faydaları

  • Paletizerlar pet şişe paletleme robotlarına göre oldukça fazla yer kaplayan hantal makinalardır.
  • Paletizerlar pet şişe paletleme robotlarına göre daha çok mekanik parçadan oluşurlar ve arza yapma olasıklıkları daha yüksektir.
  • Paletizerlar pet şişe paletleme robotlarına göre enerji ve servis bakım maliyetleri bakımından daha fazla gidere sahip makinalardır.
  • Paletizerlar pet şişe paletleme robotlarına göre kullanması daha zor makinalardır. Robotları kullanmak devreye almak ve gerekirse değişiklik yapmak için PLC bilgisi yada vb bilgi gerekmez.

Emrah Hünerlitürkoğlu
Elo ve Hab Mühendisi
0544 620 80 05

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder