29 Nisan 2016 Cuma

Kameralı CNC Tezgah Besleme Robotu

Kameralı CNC Tezgah Besleme Robotu
Kamerali CNC Tezgah Besleme Robotu
Kamerali CNC Tezgah Besleme Robotu
Kameralı CNC Tezgah Besleme Sistemi
Tara Robotik Otomasyon firması olarak her şeyden yarım anlayan bir firma olmak yerine yaptığı işte en iyisi olmayı hedefleyen bir firma olamaya çalıştığımızı zaten daha önceki yazılarımızda da uzunca bahsetmiştik. Bu bağlamda kurmuş olduğu sistemler ve edindiği tecrübeler ile kameralı CNC tezgah besleme otomasyonu konusunda Türkiye de en çok referansa sahip olan firma da TARA Robotik Otomasyon dur. Aşağıda detaylarından uzunca bahsedeceğimiz sistemimizde toplamda altı adet CNC tezgahına sadece iki adet robot bakmaktadır ve yatırımcısı için oldukça karlı bir projedir.  Projemizin detayları şu şekildedir:
 Tara Robotik Otomasyon tarafından ABB IRB 2600 robot kullanılarak gerçekleştirilmiş olan bu CNC tezgah besleme sistemde bir adet robota, 3 adet kamera bağlanmış olup; robotun aynı anda üç farklı iş parçası ile üç farklı CNC tezgahını besleme olanağı sağlanmıştır. Kameralı CNC transfer tezgahı besleme robotunun iş parçaları alabilmesi için konveyör üzerine kamera sistemi yerleştirilmiştir. Kamera sistemi iş parçalarının resimlerini çekerek pozisyonlarını robota aktarmaktadır. Kameralı CNC tezgah besleme robotu da aldığı bu pozisyonları işleyerek parçalarının konumunu belirlemekte ve konveyör üzerinden otomatik olarak almaktadır. Kamera sistemi sayesinde CNC tezgah besleme sistemi oldukça esnek bir sitem olmaktadır. Kamera kullanıldığı için sistem, farklı iş parçaları ile kolayca çalışılabilmektedir.  Kameralı CNC tezgah besleme robotuna yeni bir iş parçasını tanıtmak ortalama 15 dakikalık bir süre almaktadır. Üstelik bir kez tanıtılan iş parçasını kameralı robota bir kez daha tanıtmaya gerek yoktur. 

Kamerali Robot
CNC Besleme Robotu
 Tara Robotik otomasyon tarafından devreye alınan kameralı cnc tezgah besleme otomasyonunun faydalarını kısaca açıklamam gerekirse:

1-Bir operatör Cnc tezgah makinesini yaklaşık %50-%60 verimle çalıştırabilir. Oysa kameralı robotlu sistemlerle biz bu rakamı %97’ye çıkartabiliriz. Bu oranı, iki Cnc’yi besleyen  tek bir robot için düşündüğümüzde ise toplam verimliliği %74 artırmış oluruz. Bizim sistemimiz yerine yeni bir tezgâh satın almış olsaydınız verimliliğinizi anca %50-%60 arttırmış olurdunuz. Rakamlar açıkça gösteriyor ki verimlilik anlamında yeni bir tezgâh almak, robotla besleme yapmaktan oldukça avantajsız ve pahalı.
2-Önerdiğimiz sistemle birlikte iki Cnc de 3 vardiya çalışan toplam da 6 operatörden kazanç olacaktır. Oysa yeni bir tezgâh aldığınız takdirde 6 operatörden kazanç yerine, toplam da 9 operatörlük bir yük binecektir.
Tezgah CNC Besleme Robotu
Tezgah Besleme Robotu
3-Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki:
Yeni bir makineyle birlikte yeni bir operatör daha almak zorunda kalacaksınız. 
Operatörlerin ise;
-Yemek molaları ve masrafları vardır,
-Çay molaları vardır,
-Operatörler hastalanırlar, izin alırlar bazı günler gelmezler,
-Bazen moralleri bozuk olur ve hatalı iş yaparlar.
-Aynı verimlikle bütün gün çalışamazlar,
-Operatörler varsa onların yaptığı işleri kontrol etmek için şeflere ve usta bakıcılara onlara hizmet edecek olan çaycıya, bulaşıkçıya, aşçıya da ihtiyaç vardır,
-Kriz dönemin de ya da bakım zamanında hiçbir iş yapmasalar dahi maaşlarını alırlar,
-Cenazede, düğünde, sünnette izin alırlar yâda sizden yardım talep ederler,
-Maaşlarına zam isterler,
-İş kazalarında robotların parmakları kopmaz ya da ezilmez,

Oysa robotlu sistemlerde yukarıda saydığım sıkıntıların hiç birini yaşamazsınız. Ayrıca fabrika sahanızda robot bulundurmak müşterileriniz üzerinde her zaman iyi bir izlenim bırakır. Müşterileriniz sizin maliyetleri düşürmek için elinizden geleni yaptığınızı anlar. Sizin teknoloji yakından takip ettiğinizi ve ürünlerinizin kaliteli olduğunu kabul eder.

Sistem Videosu Lütfen İzleyiniz!



En Yüksek Kalite! En İyi Fiyat! En Karlı Yatırım! Tara Robotik Otomasyon…

Ücretsiz keşif ve daha fazlası için lütfen bizimle irtibata geçin!
Emrah Hünerlitürkoğlu
Elektronik ve Haberleşme Müh.
0544 620 80 05 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder