50 kg’lık çuvalların bütün gün operatör kardeşlerimiz tarafından palete dizilmesi oldukça zor ve meşakkatli bir iştir. Ayrıca uzun süreli bu yük altında çalışan kardeşlerimizin kalıcı bel ve boyun hastalıklarına yakalanma olasılığı oldukça yüksektir. İşçi sağlığına ve işçi memnuniyetine değer veren işverenler, ağır çuvalların palete otomatik dizilmesi için yatırımlarını her geçen gün arttırmaktadır. Bu bağlamda Türkiye de çuval, torba paletleme konusunda en çok referansa sahip olan Tara Robotik sektörde lider olmanın haklı gururunu taşımaktadır. İlk bakışta kolay bir uygulama imiş gözken çuval, torba paletleme uygulamaları aslında hiç de öyle kolay olmayan, uzmanlık gerektiren robotik otomasyon uygulamalarıdır. Çuvalı palete taşıyan robotun elinin ( çuval, torba taşıma gripperı ) tasarımından, konveyörlerin tasarımlarına kadar her aşamada tecrübe ve yüksek mühendislik gerekmektedir. Ayrıca bu uygulamalar da kalite ve kaliteli ekipman kullanımı da çok önemlidir. Çünkü paletleme robotları mükemmel makinalardır. Bu mükemmel makinaların sorunsuz çalışması için yanında seçilen ekipmanlarında mükemmel olması gerekmektedir. Tara Robotik Otomasyon olarak biz, tekliflerimizde kendi şartnamemizi kendimiz gönderiyoruz ve kullanacağımız ekipman listesini müşterimize iletiyoruz. Bu hem müşterimizde güven oluşturuyor hem de bizim işimizi kolaylaştırıyor.
Kaliteli İşçilik, Düzgün Mühendsilik, Kaliteli Ekipman = Memnun Müşteri!
Güzel insan, memnun müşteri! |
Kaliteli paletleme robotu, kaliteli ekipman, düzgün tasarım ve iyi mühendislik memnun müşteriyi de doğal olarak getiriyor. Birazdan aşağıda videosunu izleyeceğiniz sistemde ABB IRB 660 marka yüksek hız çuval paletleme robotu kullanılmıştır. Kamyon ile gelen 50 kg’lık çuvallar yüksek hızlı çuval paletleme robotu yardımı ile palete, müşterimizin istediği gibi otomatik olarak paletlenmektedir. Sistemde ayrıca otomatik palet verme makinası da bulunmaktadır. Bu makine ile üst üste dizilen ahşap paleteler robot tarafından dolduruldukça konveyörde otomatik olarak hareket etmektedir. Bu sayede otomatik palet verme makinası yardımıyla boş paletler sisteme otomatik olarak yüklenmektedir. Robot tarafından palete dizilmiş ve işlemi tamamlanmış çuvallar ise otomatik olarak konveyörlerle ilerlemekte ve forklift aracılığı ile alınmaktadır. Peki, bütün bu anlattıklarımın ışığı altında 50 kg’lık şeker çuvallarını, torbalarını robot ile otomatik olarak palete dizmenin avantajları nelerdir?
- Öncelikle paletleme robotları hiç yorulmazlar, hasta olmazlar, izin almazlar. Ancak operatörler için bu ağırlık oldukça fazladır ve kalıcı hastalıklara neden olmaktadır.
- Özellikle gıda sektörü için el değmeden imalat çok önemlidir. Tam otomatik bir fabrika gıda da olmazsa olmazdır.
- Robotlar hep aynı standartta iş yaptıkları için palet kalitesi oldukça artacaktır.
- Paletleme robotları hep aynı sürede iş yapacağı için zamanlama artık sorun olmayacaktır.
- İşçilikten kaynaklanan fiyat farkı ortadan kalkacak ve sanayicimizin rekabet gücü artacaktır.
Peki, Robotun Amortisman Süresi Nedir?
Ebetteki hiçbir iş adamı para kazanmayacağı işe yatırım yapmaz. Robot karlı bir yatırımdır ve en az 2 vardiya çalışan bir firma için geri dönüş süresi maksimum 1,5 – 2 yıl kadardır. Bu da oldukça karlı ve mantıklı bir yatırım anlamına gelmektedir. Sizde diğer kazanan müşterilerimiz gibi mantıklı bir yatırım yapmak istiyorsanız, 50 kg’lık şeker çuvallarınızı, torbalarınızı paletleme robotu ile otomatik olarak paletlemek istiyorsanız firmamızla bir an önce iletişime geçebilir, ücretsiz keşif için bizleri çağırabilirsiniz...
Ücretsiz keşif ve daha fazlası için lütfen bizi hemen arayınız!
Emrah Hünerlitürkoğlu
Satış Müdürü
Elo ve Hab Mühendisi
0544 620 80 05
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder