26 Ekim 2016 Çarşamba

Damacana Viyol Paletleme De-Paletleme Robotu

Damacana viyol paletleme robotu tara robotik
Damacana Viyol Paletleme Robotu
   TARA Robotik Otomasyon olarak 19 litre polikarbon damacanalarının robot tarafından paletlenmesi ve depaletlenmesi konusunda yurt içinde ve yurt dışında devreye aldığımız oldukça fazla otomatik paletleme sistemimiz mevcuttur. İlk etapta bakıldığında damacana şişelerinin robot tarafından paletlenmesi ve de-paletlenmesi konusu çok kolay bir projeymiş gibi gözükse de oldukça fazla bilgi birikimi, mühendislik ve deneyim gerektiren bir robotik uygulama olmaktadır. 19 litre damacanaları taşımaya yarayacak olan özel damacana elinden (damacana taşıma gripperinden) robotun konumuna ve seçimine; damacanaları taşıyacak olan konveyörlerin seçimine kadar her aşama çok iyi çalışma ve mühendislik gerektirmektedir. Bu bağlamda Türkiye de en çok damacana taşıma robotu bulunan TARA Robotik Otomasyon liderliğin vermiş olduğu haklı gururu yaşamaktadır ve bizlere bu gururu yaşatan değerli müşterilerine de sonsuz teşekkürlerini iletmektedir.

En Son Devreye Aldığımız Damacana Viyol Taşıma Robotu Sistemimiz

    TARA Robotik Otomasyon tarafından devreye alınan son sistemde 19 litre policarbon damacana şişelerini taşımak için ABB marka IRB 7600 serisi 2 adet yüksek hız uzun kol damacana paletleme robotu kullanılmıştır. Robotlardan biri müşteriden gelen ve viyolere, paletlere dizilen boş damacanaları damacana yıkama makinesine gönderen robot olarak çalışmaktadır. Bir seferde 12 adet boş 19 lt polikarbon damacana şişesini özel olarak geliştirilen gripper ile taşımaktadır. Ayrıca yine TARA Robotik tarafından özel olarak tasarlanıp imal edilen robot eli ile ara viyol ve alt viyollerde otomatik olarak taşınmakta ve dolu robotuna önüne kadar konveyörler ile iletilmektedir. Robot viyolleri gruplayarak iletmektedir. 
Damacana viyol paletleme robotu
Damcana Viyol Paletleme Robotu
Robotun diğeri ise boş olan damacanaların boşaltılması yani depaletleme yapılmasından sonra yıkanan, tekrar dolan dolu damacanaları taşımak ve viyollere dizmek için kullanılmaktadır. Dolu olan damacanaları taşıyan robotumuz bir seferde 12 adet 19 litre polikarbon dolu damacana şişelerini taşımaktadır. Boş şişeleri depaletleme yapan robotun konveyör üzerine dizdiği ara ve alt viyoller dolu damacana paletleme robotu tarafından otomatik olarak alınarak her araya dizilmektedir. Bu sayede tüm damacana hattı sadece bir forkliftçi ile çalışabilir hale gelmektedir. 

Peki, Damacana Viyol Paletleme ve Depaletleme Robotunun Amortisman Süresi Nedir?

    Ebetteki hiçbir iş adamı para kazanmayacağı işe yatırım yapmaz. Damacana paletleme ve de-paletleme robotu karlı bir yatırımdır ve en az 2 vardiya çalışan bir firma için sistemin geri dönüş süresi maksimum 1,5 – 2 yıl kadardır. Bu da oldukça karlı ve mantıklı bir yatırım anlamına gelmektedir. Sizde diğer kazanan müşterilerimiz gibi mantıklı bir yatırım yapmak istiyorsanız, 19 litre policarbon damacana şişelerinizi viyol paletleme ve depaletleme robotu ile otomatik olarak viyollere paletlemek istiyorsanız firmamızla bir an önce iletişime geçebilir, ücretsiz keşif için bizleri çağırabilirsiniz...  

Aşağıdaki videoda en son devreye almış olduğumuz 19 litre policarbon damacana şişelerinizi viyol paletleme ve depaletleme robotu ile otomatik olarak viyollere paletlenmesi sistemini izleyebilirsiniz.


Ücretsiz keşif ve daha fazlası için lütfen bizi hemen arayınız!
Emrah Hünerlitürkoğlu
Satış Müdürü
Elo ve Hab Mühendisi
0544 620 80 05

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder