14 Kasım 2016 Pazartesi

CNC Tezgah Torna Besleme Robotu


Kameralı cnc tezgah torna yükleme robotu
CNC Tezgah Torna Besleme Robotu
Kameralı CNC torna, tezgah besleme konusunda Türkiye’de en çok referansa sahip olan firma TARA Robotik Otomasyon ’dur! Firmamız ve çalışanlarımız da bu birinciliğin vermiş olduğu haklı sevinci ve gururu yaşamaktadır!

Tara Robotik Otomasyon firması olarak bilindiği gibi her şeyden yarım anlayan bir firma olmak yerine işinde uzman olan bir firma olmak istediğimiz herkesçe bilinmektedir. Amacımız konusunda uzman, herkesçe aranan usta bir robotik otomasyon firması olmaktır. Bu bağlamda bilindiği gibi robotik makine besleme uygulamaları, kameralı CNC tezgâh, torna besleme uygulamaları bizim uzmanı olduğumuz kurulumunu en çok gerçekleştirdiğimiz uygulamalar arasındadır. Bu konu hakkında bu kadar sistem kurmak haliyle firmamızın bilgi birikimini ve tecrübesini arttırmış; bizleri, kameralı CNC torna, tezgah besleme robotu konusunda Türkiye de en çok referansa sahip olan firma konumuna yükseltmiştir. Firmamız ve çalışanlarımızda bu birinciliğin vermiş olduğu haklı sevinci ve gururu yaşamaktadır.

Hız ve Esneklik Doğru Çözüm = Kameralı Robot!

robotik cnc torna tezgah besleme sistemi
Kameralı CNC Besleme Robotu
TARA Robotik tarafından tezgah besleme sistemlerinde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte çözümler günden güne gelişmekte ve esnek çözümler geliştirilmektedir. Hala iş parçasının kolay kolay değişmediği müşterilerimizde fikstürlü beslemeler geçerli olsa da; iş parçasının sürekli değiştiği fason imalat yapan müşterilerimizde her türlü duruma adapte olacak robot kollar gerekmektedir. Endüstriyel robotun iş parçasını alacağı yerin her parça için özel olarak yapılmasına gerek olmayan kameralı sistemlerde ürün değiştirmek ve yeni bir iş parçasına geçmek ortalama 5 dakika kadar almaktadır. Ürün öğretme modülü ile gelen robotumuzda tek yapmanız gereken yeni iş parçasını kameranın altına getirmek ve robota iş parçasını tanıtmak olacaktır. Bu sayede robot parçayı algılayacak ve çalışmaya başlayacaktır. Bu hız, esneklik demektir. Esneklikte çok çeşitli iş parçası ile aynı anda çalışabilmek demektir. 2 CNC tezgahı tornası arasına konulan bir robot ile iki farklı iş parçası aynı anda beslenebilmektedir. Bunu yapabilmek için yüksek tasarım kabiliyeti ve mühendislik bilgisi gerekmektedir. TARA Robotik Otomasyon firmasının mühendis ekibi ise bu bilgi birikimine ve tecrübeye ise sahiptir.

Zaman Kaybetmeden Aynı Anda CNC Tezgahını Yüklemek ve Boşaltmak Çok Önemlidir!
Özel tasarlanan el yapısı ile CNC tezgahının, tornanın içerisinden bitmiş iş parçasını almak ve yerine yeni iş parçasını yüklemek çok önemlidir. Buda en hızlı şekilde çift elli robot eli yapısı ile mümkün olmaktadır. Bu el yapısında bitmiş iş parçasını tezgahtan almak için kullandığımız el ile tezgaha yeni iş parçasını yüklemek için kullanacağımız el birbirinden farklı olarak dizayn edilmekte ve imal edilmektedir. Robot gripperı dediğimiz bu ürünlerin parmaklarının tasarımı iş parçasına özel olarak yapılmaktadır ve deneyim gereklidir. Bazı robot ellerinde tezgahtan işlenmiş parçayı alırken ve ham malzemeyi yüklerken arada hava tutarak CNC tezgahının aynasını temizlemek gereklidir. 

Sizde diğer kazanan müşterilerimiz gibi mantıklı bir yatırım yapmak istiyorsanız, CNC tezgahlarınızı, tornalarınızı kameralı robot kollar ile otomatik olarak beslemek, yüklemek istiyorsanız firmamızla bir an önce iletişime geçebilir, ücretsiz keşif için bizleri çağırabilirsiniz...  

Aşağıdaki videoda 2 CNC tezgahı tornayı besleyen kameralı robot sisteminin videosunu izleyebilirsiniz. Sistemde 2 adet kamera olduğu için robot kol aynı anda 2 farklı iş parçası ile birlikte çalışabilmektedir.


Ücretsiz keşif ve daha fazlası için lütfen bizi hemen arayınız!
Emrah Hünerlitürkoğlu
Satış Müdürü
Elo ve Hab Mühendisi
0544 620 80 05

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder