29 Ağustos 2016 Pazartesi

Sıcak Dövme Pres Besleme Robotu

Sicak Dovme Robotu
Sıcak Dövme Pres Besleme Robotu
TaraRobotik Otomasyon firması konusunda uzman olmak isteyen; işin ustası olarak anılmak isteyen bir robotik otomasyon firmasıdır. Bu bağlamda makine besleme uygulamaları bizim için olmazsa olmazdır ve bu konuda Türkiye de en çok referansa sahip olan robotik otomasyon firması da Tara Robotik Otomasyondur. Tabi makine besleme dediğimizde aklımıza birçok uygulama gelmektedir. Bu uygulamaların başında ise ( ayrıca bizim için çok önemlidir ) sıcak dövme pres besleme robotu uygulaması gelmektedir. Günden güne artan bir ivmeyle sıcak dövme pres besleme robotu kurulumlarımız artmaktadır. Ancak indüksiyon fırınından çıkan, sıcak bir malzeme ile çalışmak bilindiği gibi çok zor ve tehlikeli bir iş. Dışardan bakıldığında kolay bir otomasyon gibi gözüken sıcak dövme pres besleme robotu devreye alma işi aslında oldukça fazla tecrübe gerektiren bir iştir. Öncelikle sistemde kullanılacak olan sıcak dövme pres besleme robotunun seçimi çok önemlidir. Bu gibi ağır şartlarda çalışması gereken sıcak dövme pres besleme robotunun yüksek kalitede olması şarttır. Bu bağlamda Tara Robotik Otomasyon ABB IRB 6700 marka yüksek hız uzun kol sıcak dövme pres besleme robotu kullanmıştır. Robotun eli yani robot gripper tasarımı ve imalatı da çok önemlidir. Isıya karşı dayanıklı olarak seçilmesi gereken sıcak dövme pres besleme robotu gripperının parmakları da ısıyı robota doğru iletmemelidir. Ayrıca gerekli olan parça besleme fikstürleri ve diğer tasarım ve imalatlar çok önemlidir. Pres ile sıcak dövme pres besleme robotunun haberleşmesi ve sistemin otomasyonu da başlı başına bir iştir ve kesinlikle kolay değildir.

Peki bütün bu anlattıklarımın ışığı altında sıcak dövme pres besleme robotu kullanmanın fayları nelerdir?   

Sicak Dovme Robotu
Sıcak Dövme Pres Besleme Robotu

  • İşçilerin maaş giderleri vardır. Yol, yemek masrafları vardır oysa sıcak dövme pres besleme robotunun yoktur.
  • Molaları ve dinlenme süreleri vardır oysa sıcak dövme pres besleme robotunun molaya ihtiyacı yoktur.
  • İşçinin iş kıyafetine ihtiyacı vardır oysa sıcak dövme pres besleme robotunun yoktur.
  • Her ay maaşlarının tekrar hesaplamasını isterler ya da maaşlarına zam isterler; sıcak dövme pres besleme robotu istemez.
  • Onlara gözcülük yapması için bir şefe ihtiyaçları vardır, ustabaşına ihtiyaçları vardır oysa sıcak dövme pres besleme robotunun yoktur.
  • Hiçbir şey yapmasalar da (sistem bakımdayken, mal beklerken yâda kriz dönemlerinde vs.) maaşlarını vermek zorundasınızdır oysa sıcak dövme pres besleme robotuna maaş vermeye gerek yoktur.
  • Tatil isterler, işe geç gelirler ya da hiç gelmezler oysa sıcak dövme pres besleme robotunun tatile ihtiyacı yoktur.
  • Bayramda yardım isterler, cenazeleri, düğünleri, sünnetleri olur ekstra izin isterler oysa sıcak dövme pres besleme robotunun bayramı, cenazesi yoktur.
  • Sabah performansı farklı, öğlen farklı, akşam farklıdır oysa sıcak dövme pres besleme robotunun performansı daima aynıdır.
  • Bir başka firma azcık yüksek maaş verince sizi ve emeklerinizi hemen unuturlar. Oysa robotlar? Robotların ağzı vardır, dili yoktur. Sizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmazlar asla satmazlar.
  • Makineye ellerini kaptırma riski vardır vs. oysa sıcak dövme pres besleme robotunun parmakları yoktur.

Bütün bu anlattıklarımın ışığı altında diyebilirim ki sıcak dövme pres besleme robotu yatırımı yapmak karlı ve mantıklı bir iştir. Ayrıca sıcak dövme pres besleme robot sisteminin maksimum geri dönüş süresi 1,5-2 yıl kadardır. Servis ve bakım anlamında sürekli yanınızda olan Tara Robotik Otomasyonun ekibi olarak sizlerle de çalışmak isteriz. Sizde Sıcak Dövme Pres Besleme Robotu düşünüyorsanız bizimle hızlıca irtibata geçebilirsiniz.

Emrah Hünerlitürkoğlu
Çaya Beklerim...
Ücretsiz keşif ve daha fazlası için lütfen bizi hemen arayınız!
Emrah Hünerlitürkoğlu
Satış Müdürü
Elo ve Hab Mühendisi
0544 620 80 05



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder